Новият зам. кмет на Благоевград Евг. Терзиев идва от екипа на бизнесмена Иван Чапов

Двама инженери поемат постовете на заместник-кметове в община Благоевград. Д-р инж. Василиса Павлова оглавява ресора по култура и хуманитарни дейности, а инж. Евгени Терзиев поема сектор „Строителство и охрана“. Новината вчера следобед сложи край на спекулациите около евентуалните кандидатури за двете възлови места в екипа на кмета Румен Томов. За вестник „Струма“ той заяви, че засега запазва вакантно третото зам. кметско кресло – по европроекти и програми. От него бе освободена Зорница Кралева и Томов ще търси човек само ако констатира нужда от отделен човек за това направление.

Василиса Павлова е с дългогодишен опит в сферата на образованието, тя е сред утвърдените специалисти в областта на информатиката и информационните технологии  и има 25-годишен професионален стаж. Кариерата си стартира като учител в Езиковата гимназия, след което 18 години бе старши експерт по информатика и ИТ в Регионалното управление на образованието – Благоевград.

Възпитаник е на ІІІ ОУ и Математическата гимназия. Има магистърска степен по „Компютърни системи и технологии“ от Техническия университет в София, специализация по икономика и мениджмънт, СДК „Учител по информатика и ИТ“. Миналата година придоби образователна и научна степен доктор в професионално направление „Педагогика на обучението по…“ след блестяща защита на дисертационния си труд на тема “Интегриране на тримерното моделиране чрез изграждане на разширена реалност в технологичното обучение”. В началото на този месец В. Павлова напусна РУО, след като получи предложение да започне работа в Техническия факултет на Югозападния университет „Н. Рилски“, където през последните три години работи на половин щат.

Евгени Терзиев е инженер по хидромелиоративно строителство. Той е от село Мулетарово, но от години живее в Благоевград, семеен, съпругата му е инженер във ВиК – Благоевград. От около 5 години е директор по строителството във фирмата на бизнесмена Иван Чапов.

„Това е един от най-добрите ни специалисти и смятам, че е правилният човек за поста на заместник-кмет, защото е изключително подготвен не само технически, но и като администратор“, коментира за „Струма“ Чапов.  Преди да оглави строителството в частната фирма на Ив. Чапов, инж. Терзиев е бил началник-отдел в Басейнова дирекция.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *