Новият областен председател на ГЕРБ А. Новаков решен на всяка цена да оправдае доверието, с което го натовари Б. Борисов: Щом може и други областни да са министри и депутати, и той го може

„Мога да съвместявам евродепутатския си пост с този на областен координатор, в страната има много примери на областни, които са депутати и министри, така че не виждам пречка, решен съм да ползвам целия си натрупан до момента опит, за да заздравим структурите на ГЕРБ в Благоевградска област”.

С това изявление пред медиите минути преди старта на областното събрание на ГЕРБ евродепутатът Андрей Новаков декларира, че няма да се поддаде на недоволството на част от партийните структури в областта, породено от назначаването му за областен председател, и че е готов да убеди съпартийците си, че разстоянието Брюксел-Благоевград не е непреодолимо и няма да му попречи да свърши качествено политическия ангажимент, с който го натовари пряко премиерът Бойко Борисов.

Събирането тази вечер бе точно за да бъде Новаков представен официално на партийния елит като новия му председател. Да го направят от София бяха пристигнали областният координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов и Красимир Велчев, които са членове на Изпълнителната комисия на управляващата партия. Те сведоха пред лидерите на ГЕРБ в Пиринско решението оргсекретар на областното ръководство да стане депутатката Даниела Савеклиева, която си даде оставката като областен председател в Пиринско след местните избори. Със същото решение на Изпълнителната комисия лидерът на благоевградската организация Бисер Михайлов бе сменен с шефката на ВиК Росица Димитрова.

На областния форум тази вечер присъстваха общинските съветници от ГЕРБ, които са 76 в цялата област, председателите и организационните секретари на 14-те общински съвети, депутатите в 44-ото НС и в Европейския парламент, поканени бяха и кметовете от ГЕРБ Димитър Бръчков – на Петрич, и Красимир Герчев – на Разлог, макар последните двама да не бяха в залата.

Събранието, което започна с връчване на огромен букет на Д. Савеклиева, която е рожденичка днес, бе закрито за журналисти.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *