Новият предводител на 19-ките на орлетата Ал. Царевски: До 13-14-годишна възраст резултатите не са важни

Новият предводител на 19-ките на орлетата Александър Царевски дебютира с гръмка победа 5:2 срещу ЦСКА в тандем с помощник-треньора на първия отбор Радослав Митревски. Бившият футболист на „Пирин“ и екснаставник в школата на другия благоевградски клуб „Пирин 2001“ на Ивайло Андонов навъртя вече 7 г. в ДЮШ на зелено-белите начело на формациите в различните възрастови сегменти. Специалистът предрече, че през пролетта в представителния тим ще бъдат качени още от неговите възпитаници, освен Иван Тасев и Асен Либяховски.

„В последно време работих с малките и бях встрани от по-големите, но познавам повечето от момчетата. Всички притежават качества и могат да се развият. Не бива да ги делим на такива с дебют при мъжете и другите. Един Кръстьо Банев например мисля, че има потенциал да се качи в първия отбор, както и други момчета от тази формация. Показаха го срещу ЦСКА. На пейката бяхме с Ради Митревски. Признавам си, че не съм очаквал чак такъв разгром срещу един от добрите състави в групата. Победихме ги с много характер и себераздаване, с магията на пиринския дух, който трябва да върнем в школата“, заяви Царевски и приветства новата стратегическа линия на стадион „Христо Ботев“ да се залага изцяло на местните таланти.

„Промените са абсолютно наложителни не само за U-19, но и в останалите гарнитури. Винаги е имало талантливи футболисти от Благоевград и региона, които стават звезди. При работата с деца са задължителни три компонента – търпение, правилни насоки и упорита работа. Резултатите до 13-14-годишна възраст не са толкова важни, колкото при 18-19-годишните, които са в преддверието на мъжкия футбол. Тогава се вижда трудът на треньорите, които са работили 7-8 г. с тези момчета без прекъсване“, заключи Ал. Царевски.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *