Новият сезон в Банско стартира с 10% увеличение на лифт картите, дневната от 58 лв. скача на 65 лв.

Ски сезон 2018-2019 в Банско стартира с увеличение на лифт картите с малко над 10%. Така тази година любителите на зимните спортове вместо 58 лева за дневна карта ще заплащат по 65 лева. Промяна има и в цените на картите за студенти, ученици и пенсионери до 75 години, за които цената се увеличава от 52 на 58 лева, а за деца от 7 до 12 години увеличението е от 40 на 45 лева. Без промяна остават цените за най-малките – децата до 7 години, които и тази зима ще са привилегировани със символичната сума от 1 лев на ден. Толкова ще заплащат и пенсионерите над 75 години.

С новите цени е запознат и туристическият бизнес в Банско по време на проведена миналата седмица среща с ръководството на концесионера и кмета на Банско Георги Икономов. На нея са обсъдени партньорските отношения между страните с оглед осигуряване на добър престой на туристите в Банско. Засегнат е и въпросът с хотелските микробуси, превозващи туристите и правото им на достъп до паркинга на начална станция на кабината.  Безплатен достъп ще имат коректните членове на Съюза на туристическия бизнес, но само в рамките на около 10 минути – за слизане и/или качване на туристи. Желаещите да престояват ще трябва да заплащат 200 лева за сезона.

Иначе от вчера са пуснати вече и пистите „Юлен“, „Коларски път“ и ски пътят до Бъндеришка поляна, а поради факта, че не работят всички ски писти,  цената на дневната лифт карта към момента е намалена на 35 лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Еви

    Нямам търпение да почне сезона, разбрах, че на 15-и го откриват и мисля да отида. То самото откриване ще е много яко, не миналата, а по-миналата бях и много ми хареса.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *