HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Новият управител доц. Недин прави отделение по гастроентерология в дупнишката болница, кани благоевградските доктори брат и сестра Чаръкчиеви

Новоизбраният управител на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин все още не е вписан като титуляр в Търговския регистър. Досегашният управител д-р Владислав Миков, на когото на 29 април изтече едномесечното му предупреждение за напускане, все още подписва важните документи за болницата и идва всеки ден в шефския кабинет.

Доц. Д. Недин е представил проектодоговор за клинични пътеки в Здравната каса в Кюстендил. Новото в проектодоговора е, че в общинската болница ще се открие малко отделение по гастроентерология, целта е да се работи по повече клинични пътеки, за да има повече приходи за болницата. В общинската болница работи само един гастроентеролог – д-р Аделина Иванова. За създаване на отделението доц. Д. Недин направил предложение на благоевградските гастроентеролози брат и сестра Петър и Мариана Чаракчиеви да работят и в общинската болница в Дупница. Очаква се до няколко дни те да дадат отговор и да се разбере кой от тях ще работи в Дупница.

Доц. Д. Недин търси кого да назначи за заместник-управител, тъй като той ще извършва и оперативна дейност в хирургията в болницата.

Вчера болницата с част от заема от 100 000 лв. от общината се разплати с ЧЕЗ за изразходвана електроенергия за миналата година. В болничното заведение все още се надяват бившият управител Росен Тимчев да възстанови сумата от 20 000 лв., които е взел от касата на болницата срещу касов ордер.

В същото време собственикът на строителна фирма Калин Георгиев е завел дело в съда срещу болницата за неизплатени 21 000 лв. за ремонт на родилно отделение по време на управлението на Росен Тимчев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *