Нови горещини до 37-38 градуса в следващите дни

В следващите няколко дни температурите ще се повишават у отново ще доближат 40 градуса.

Днес ще бъде слънчево, в низините – горещо, с температури от 31 до 36 градуса. Ще има слабо развитие на купеста облачност, но ще остане без валежи. Краткотрайни превалявания са възможни само в най-крайните североизточни райони.

Ще духа слаб, в Горнотракийската равнина до умерен източен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Температурите утре сутрин ще бъдат от 15 до 20 градуса, по морето до около 22.

През утрешния ден ще бъде слънчево и по-горещо, с температури от 34 до 39 градуса. На изток температурите ще са малко по-ниски, до 29-33 градуса. Отново ще духа предимно слаб източен вятър.

Много горещо ще бъде и в сряда. Дневните температури ще бъдат от 33 до 39 градуса. Ще се усили вятърът от изток, който ще бъде до умерен.

Горещо ще остане времето и в четвъртък. Дневните температури ще останат около и над 35-36 градуса в по-голямата част от страната. Привечер над западните и северозападни райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и там на отделни места ще прегърми и превали. Ще има и локални градушки.

В петък температурите ще са от 32 до 38 градуса. След обяд отново на места на северозапад ще превали и прегърми.

В събота и неделя в Северна България температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от 29 до 34 градуса. В Тракия ще остане горещо, с температури до 37, 38 градуса.

Краткотрайни валежи, на места интензивни, гръмотевични бури и градушки ще има в западната половина на страната, повече – в неделния ден.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *