Нови грозни сцени по българските футболни терени

Съдия беше отново атакуван на мач от Областната група на София. Грозният инцидент се случи на срещата между Мътивир (Ихтиман) и Бенковски (Костенец), който беше прекратен малко преди края на първото полувреме при резултат 1:0 за гостите.

Бенковски поведе с гол на Йордан Йорданов, а минута преди почивката техен футболист е спънат в наказателното поле, а съдията Любомир Павлов дава дузпа и показва червен картон на извършителя на нарушението. След това Павлов е погнат от играчите на домакините. След кратък разговор с делегата на мача, реферът прекратява срещата. След това е причакан пред съблекалнята от група роми, които са искали саморазправа с арбитъра, пише блиц спорт.

“Ще ви разкажа моята версия за инцидента. Мачът беше хубав, вървеше си спокойно. Малко преди края на първото полувреме дадох дузпа за Бенковски (Костенец). Нарушението беше безспорно – 100-процентова дузпа. Домакините изразиха несъгласие с решението да покажа червен картон на извършителя на фаула в наказателното поле. Искаха само жълт да му вдигна. Обясних им, че това няма как да стане. Двама футболисти на Мътивир тръгнаха след мен. Направих един спринт – 50 метра. Не го крия, няма да си кривим душата. Единият – №19, Иван С. Митев, посегна да ме удари, и ме уцели по крака. И дотам. После го спряха. Имаше си и полиция. Хората се намесиха. Не е вярно, че целият отбор е тръгнал да ме гони. Преувеличено е“, разказа Павлов пред vitoshanews.com.

„После ме увещаваха да подновим играта. Аз обаче бях категоричен – дузпа и червен картон. Иначе нямаше как да подновя мача. Това не им се хареса. Заплашиха, че ако покажа червен картон ще напуснат терена. След като решихме да прекратим мача, около съблекалните се събра една тумба цигани. Ние си написахме доклада и си тръгнахме. Полицейски ескорт ни изпроводи извън града“, допълни съдията.

Куриозното е, че за втори път в рамките на по-малко от месец подобен инцидент се случва със същия рефер. В началото на октомври Любомир Павлов отнесе удари на мач в Петърч между местния тим и Спортист (Драговищица). Тогава Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София присъди служебна загуба на домакините с 0:4. Сериозни санкции получиха и най-активните участници в инцидента – единият “изгоря” от игра за една година, а другият – за 9 срещи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *