Нови данни: Убиецът на Бонка не е бил сам в джипа, опитал да прикрие следите си, ето какво му попречило! (Снимки)

Появиха се първи снимки на задържания за убийството на 61-годишната Бонка младеж. 18-годишният Асен учи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Знае се, че той е родом от Стамболийски, но цял живот пребивава и учи в града под тепетата. Пред служителите на реда той е признал, че е управлявал автомобила в нощта на 13 април. Това каза Пловдив Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура – Пловдив, цитирана от Радио “Фокус”. Младежът, който е ученик в Пловдив, е задържан за 24 часа, като предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при допускане на пътнотранспортно произшествие.  „В конкретния случай има две утежняващи вината обстоятелства: престъплението е извършено на пешеходна пътека, а извършителят е избягал от мястото. Той е установен след активни издирвателни мероприятия, като първо от северната страна на бул. „Марица“ е бил намерен автомобилът. На пръв поглед липсващите от автомобила части са съвпаднали с намерените на мястото на престъплението. Експертиза ще установи дали тези части са от същия автомобил“, обясни прокурор Андреева. По думите й, извършителят не е бил сам в колата във въпросната вечер. Иззети са записи от камери, които ще бъдат гледани. Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието. За това престъпление той може да получи от 3 до 15 години затвор.   Разследването продължава, като ще се преглеждат записи от камери. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

В деня след случилото се, Асен продължително търсил сервиз, за да поправи щетите. Поради факта, че денят бе почивен, младежът не успял да открие такъв, пише trafficnews.bg, цитиран от Блиц.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *