Топ теми

Нови подробности за полицейска акция! Снахата на излежаващия присъда за наркотици в Гърция Темелачко Стоилков е задържана за нарколаборатория в с. Крайници

Нови подробности изплуваха около откритата нарколаборатория в дупнишкото с. Крайници ден след полицейската акция. Оказа се, че са задържани синът и дъщерята на Мирослав Илиев – Даниел и Ралица.

Първоначално бе съобщено, че задържаните са Мирослав Илиев и съпругата му Силвия Джикова, но впоследствие стана ясно, че те са в Италия и все още не са се завърнали в Крайници.

Криминалисти са следили повече от година дъщерята Ралица, която е снаха на излежаващия присъда в Гърция заедно с двамата си синове Темелачко Стоилков за притежание на дрога. При обиска в дома на Мирослав Илиев освен машината за таблетиране са открити везни и съдовете, в които е забърквана субстанцията за хапчетата амфетамини. В ъндърграунда тези, които забъркват субстанциите от наркотични вещества, ги наричат “готвачи”. В момента криминалисти уточняват кой е “главният готвач”, тъй като Ралица, която е майка на 4 деца, по време на разпита твърдяла, че не знае за какво се използва машината за хапчета. Според нея това било машина за бира.

Брат й Даниел работел в София, рядко се връщал в селото и не знаел какво става в дома им.

Установено е, че таблетиращата машина произвежда по 10 хапчета на минута. Субстанцията за амфетамините е открита в професионална прахосмукачка и е с тегло над 5 кг. С нея събирали производствените остатъци при таблетиране на хапчетата, за да не се губи материал.

Братът и сестрата са в ареста. Очаква се Окръжна прокуратура да  поиска задържането им за 72 ч.

Както “Струма” писа, преди повече от година Темелачко Стоилков и двамата му синове бяха заловени в Гърция с наркотик на стойност около 1,5 млн. лв., сложен в газова бутилка. Темелачко пътувал в една кола с единия си син, в кола зад тях се движел другият. При задържането им синът, който се движел сам, се опитал да избяга и е прострелян от местната полиция в крака. Тримата в момента са в гръцки затвор.

След задържането на Стоилков и синовете му в Гърция полицията е издирвала къде се правят таблетките, които продължавали да се продават на пазара на наркотиците в Дупница. Едно хапче амфетамин се търгува най-евтино по 10 лв. за бройка. Общото му тегло е около 2 грама заедно с примесите, които спойват веществата.

Жители на кв. “Горна махала” където живее семейството на Темелачко, коментират, че той никога не е работил в живота си, но синовете му карат скъпи коли.

Както “Струма” писа, в полицейска акция в понеделник криминалисти от Дупница откриха нарколаборатория за таблетиране на хапчета с упойващи вещества в Крайници. Лабораторията е разположена в малка, неугледна къща и никой от съседите не се е усъмнил, че в този дом се правят хапчета.

Мирослав Илиев е кротък човек, готов да помогне на всеки, коментираха в понеделник жители на с. Крайници. Съпругата му от години живее в Италия и рядко се връща.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *