Нови придобивки: Две колонки за зареждане на електромобили ще има в Гоце Делчев

Две колонки за зареждане на електромобили ще бъдат инсталирани в Гоце Делчев. Едната ще се намира на централния площад, носещ името на патрона на града при Попската градина, а другата – на улица „Симеон Радев“, в района на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Крачолов Яворов“. Това решиха на своята първа редовна сесия след почивката местните парламентаристи.

Предложението за местоположението на двете колонки породи  няколко въпроса у някои от представителите на партия ГЕРБ в състава на Общинския съвет – а именно защо те са обявени като преместваеми обекти и защо точно на тези места ще бъдат поставени.

Яснота по първия въпрос внесе секретарят на общината Мариана Устаилиева.

„По член 56 от Закона за устройство на територията те са преместваеми обекти. Законодателят ги е определил като такива“, обясни тя.

Експертът от ТСУ инж. Петър Мутафчиев пък обясни, че местата са избрани с цел да не се отварят нови партиди за електроенергия. Едната колонка ще се захранва с електричество от общината, а другата – от ПГ по МСС „Пейо Яворов“. Решението бе взето във връзка със закупуването на електромобил за нуждите на Домашния социален патронаж в града.

Както вече „Струма“ писа, преди няколко месеца съветниците дадоха картбланш на общинското ръководство да закупи такъв.

Професионалната гимназия по селско стопанство, която миналата година разкри нова специалност „Електрически превозни средства”, вече разполага с такъв автомобил и тази колонка ще е от полза на училището.

Двата преместваеми обекта ще бъдат с мощност от 20 до 50 вата, в зависимост от това колко зарядни устройства ще могат да се свързват с тях.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *