НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА СКАНДАЛА ВЪВ ФЕЙСБУК! Учителка от Езиковата гимназия сред ужилените от измамника от Кочериново, врътнал и бивши съученици

33-годишният Спас Василев от Кочериново, който гръмна в скандал в социалните мрежи, е измамил със самолетни билети за Италия учителка и бивши съученици от Езиковата гимназия в Благоевград. Той ги зарибил с изгодна оферта за посещение на представление в опера „Ла Скала“ в Милано през 2010 г. Първо клъвнала учителката му, а след това и петима негови съученици. След като получил парите, около  1700 лв., прекъснал връзката с тях и се покрил. Те обаче подали жалба в полицията и започнало разследване, в хода на което са снети обяснения както от ужилените, така и от Спас Василев-Мурджов.

Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител, макар че вече бил известен. Следващият странен ход бил след 6 месеца, когато през 2011 г. наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Благоевград спрял делото поради неустановения извършител.

От вчера делото е възобновено и са предприети разпити на пострадалите от престъплението, като първа е дала обяснения бившата учителка на измамника от Кочериново.

През 2014 г. в Районна прокуратура – Благоевград е имало образувано досъдебно производство и за друга измама на ловкия манипулатор. Той ги омаял през Скайп отново с примамливата оферта – посещение на „Ла Скала“, на която се хванали 11 човека от Благоевград и прокурор от Военна прокуратура – София. Те дали по 200 лв., след което пили по една студена вода и пуснали жалба. Делото е изпратено на Районна прокуратура -Дупница по компетентност.

Над 40 са измамените от Спас Василев, който се представял във Фейсбук и Туитър под чужда самоличност – като „Александър Николов”, старателно изграждайки фалшив образ, наподобяващ силно на героя от филма „Опасен чар“, само че във виртуалната действителност.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова вчера заяви, че все още не е сезирана по случая „Александър Николов“, но са изискали информация от ГДБОП след медийните публикации.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *