Нови разкрития за гафа с тунела на „Железница“! Ето какво казаха от АПИ

Министърът на регионалното развитие Спас Попниколов разясни ситуацията с изчезналата папка за конкурса за обществени поръчки за над 250 милиона лева за строителството на тунел „Железница“ на автомагистрала Струма.

„Установихме на 31 март, че една част от офертата за строителството на тунел „Железница“ липсва. Прекратихме обществената поръчка заради липсата на лоялност и конкурентноспособност. Считаме, че прекратяването на поръчката е единственото законосъобразно решение“, коментира Пирин Пенчев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, по време на брифинг във връзка с прекратяването на процедурата „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1 Тунел „Железница“, направено с решение на УС на АПИ

„Незабавно започваме работата по подготовката на нова обществена поръчка, така че новото правителство да може да я започне до 2-3 месеца“, разкри той.

По думите му всички действия на АПИ са съобразени със закона.

Служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов също потвърди, че единственото решение в случая е било поръчката да бъде прекратена. „Редовният кабинет следва да вземе всички мерки, за да стартира нова обществена поръчка в рамките на 2 месеца, без да се бави, защото забавянето на тази поръчка може да спре европейските средства“, добави той.

След като прочетоха изявленията си, служебният министър и шефът на АПИ напуснаха залата за пресконференции, без да дадат възможност на журналистите да задават въпроси. Това предизвика сериозен смут сред репортерите на място, които остро изразиха негодуванието си от невъзможността да научат цялата истина за скандала с обществената поръчка за тунел „Железница“.

„Това е абсурдно. Огромно нахалство. Можеше да ни пратите онлайн изявленията си. Защо ни извикахте“, възмутиха се журналистите, но недоволството им не беше уважено от Спас Попниколов и Пирин Пенчев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *