НОВИ СВИДЕТЕЛИ ПРОГОВОРИХА В СЪДА! 18-годишният Ангел Козинарев, чийто баща почина от отровната ракия: Виждал съм казан в цеха на Тайфи в Якоруда, изхвърляха джибри и от къщата на баба му

„Виждал съм казан за ракия в цеха на Тайфи и как товарят туби в бял микробус.  Виждал съм да изхвърлят и джибри от казана в къщата на баба му и дядо му в Якоруда”. Това заяви в свидетелските си показания пред съда 18-годишният Ангел Козинарев, чийто баща почина, след като пил от отровната ракия, предлагана от  бизнесмена Тайфи Мекльов. На вчерашното заседание в Окръжен съд – Благоевград той беше сред новата серия свидетели, които бяха призовани за разпит по делото. Адвокатът на подсъдимия бизнесмен го засипа с въпроси кога точно е видял казаните, по кое време, сам ли е бил. Младежът посочи, че е бил с баба си и леля си, след което разказа, че баща му имал навик след работа да си пийва по няколко ракийки в местно заведение и тогава се прибирал вкъщи.

„Работя срещу неговия цех и живея срещу къщата на баба му и дядо му. Виждала съм, че има туби, че свалят туби, но не ме интересуваше, гледам си моите неща. Синът ми беше взел заек и искаше да го отнесе на Тайфи и срещу него да вземе ракия. Взе ракията и си отиде”, каза Донка Петрова. От разказа й стана ясно, че видяла сина си да се подпира на стълбите, бил много зле, но първоначално не посмяла да се качи на втория етаж, тъй като била скарана със снахата. После чула, че на друг техен роднина му прилошало и Тайфи го откарал с джипа до болницата във Велинград. Тогава все пак решила да отиде да види сина си, намерила го да лежи в тежко състояние и тогава извикали линейка. Свидетелката се обърна към подсъдимия бизнесмен: „Ти защо не дойде да вземеш с джипа и моя син да го откараш в болницата?“, но опитът й за диалог веднага бе пресечен от окръжния съдия Маргарита Коцева.

Делото бе отложено за юни за разпит на други свидетели, все още не са изслушани и вещите лица. Припомняме, че Тайфи Мекльов бе обвинен за престъпление по чл. 350, ал. 3 от НК за това, че през декември 2015 г. е дал  опасна за здравето спиртна напитка – метилов алкохол, примесен с вода, която причини смъртта на шестима мъже и натрови други осем, които оцеляха след болнично лечение. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 3 до 15 години. Оцелелите и наследниците на шестимата починали предявиха граждански искове срещу него, като размерът на обезщетението, за което претендират, е 2 млн. лв.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *