Новко Попов от Петрич, д-р В. Арабаджиев от Благоевград и 4-ма от кандидатдепутатските листи в Кюстендил и Перник с агентурно минало

Само 2-ма от общо 229-те кандидати за народни представители от Първи Благоевградски многомандатен избирателен район са сътрудничели на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, огласи Комисията по досиетата, която провери регистрираните от РИК за кандидати за депутати в 46-ото народно събрание общо 5107 българи. Това са кандидатът от „Изправи се! Мутри вън!“ д-р Вангел Арабаджиев от Благоевград, вербуван през 1986 г. и работил за ДС под името агент Коралов, и Новко Попов от петричкото с. Самуилово – агент Анастасов, който се е запътил към парламента от „БСП за България”.

Вангел Арабаджиев

В листите на Кюстендилски избирателен район също има 2 имена. Едното е на софиянеца Стоян Стоянов – резидент Йордан, осъществявал сътрудничество на ДС в Софийския затвор, където е бил лекар. Сега той е кандидат за депутат от ДПС както от Кюстендил, така и от 24-и МИР София. С агентурно минало е и Бойко Клечков от Кюстендил, който е бил щатен служител на ДС в родния град, а за предстоящите избори е в листата на БСП.

Перник не прави изключение. Людмил Рангелов от пернишкото с. Конска – бивш щатен служител на Главно следствено управление, на 11 юли ще се пробва да влезе в парламента със софийска листа от ПП „Гражданска платформа Българско лято“. „Вносен“ за пернишките листи пък е варненецът Добромир Задгорски – агент Роман от 6-о управление на ДС, който на предстоящия вот ще се бори за гласовете на перничани с листата на БСП.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *