Новогодишно ледено гмуркане в европейски води

Стотици отбелязаха началото на новата 2019 г. с масово гмуркане в ледените води край Шотландия, Германия и другаде в Европа, предаде ДПА.

Стотици се събраха в околностите на Единбург, за да наблюдават как плувците, облечени с шотландски полички и други забавни костюми смело нагазват в естуара на Северно море. Един от смелчаците беше дегизиран като Доналд Тръмп. Т.нар. “лудо топване” (“loony dook” на шотландски) е ежегодна новогодишна традиция още от от 80-те години на 20 век.

Новогодишно ледено гмуркане
Новогодишно ледено гмуркане

Обичаят да се посреща Новата година с ледено гмуркане се среща и в други части на Европа, пише Дарик. Една от тях е германският фризийски остров Нордерней, където около 500 души се потопиха в Северно море, въпреки температурата на водата от 5 градуса, за 20-а поредна година Sea. Много от тях бяха дошли дойдоха направо от новогодишното си парти.

Новогодишно ледено гмуркане
Доайенът на гмуркачите Маурицио Палмули (с прозвище Мистър Ок), на 66 години, бивш инструктор по гмуркане, го направи за 31-ви път. Той се смята за наследник на инициатора на традицията да се скача от моста Кавур – белгиецът Рик де Соней, който отпразнувал по този начин настъпването на новата 1946 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *