Новоизбраният депутат от Симитли Ст. Апостолов ще продължи да свири мачове като футболен съдия, дарява част от заплатата си за ин витро

Влизането в парламента няма да сложи край на обещаващата съдийска кариера на международния футболен арбитър Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Както вестник „Струма“ писа, той постигна впечатляващ преференциален вот от 6637 гласа в листата на ГЕРБ и това го изстреля директно в 44-ото НС.

Дали новият му статут обаче е съвместим със съдийството и ще трябва ли той да се откаже от завоюваната позиция на топрефер и член на благоевградската реферска колегия? Според специалисти по конституционно право няма проблем, ограниченията се отнасят до заемането от депутати на държавни постове или за правенето на частен бизнес. Затова Апостолов със сигурност ще продължава да получава наряди за професионалния футбол на нива Първа и Втора лига, а по преценка на шефовете му може да бъде изпращан и на завързани сблъсъци в аматьорските нива.

В скоро време дори може да се наблюдава и първият български спортен прецедент – депутат да свири футболна среща от ранга на „Левски“-ЦСКА. 29-годишният Стефан Апостолов има на сметката си близо 50 мача като ръководещ арбитър в българския елит и 2 на международната сцена.

Веднага след вота той е потвърдил пред свои избиратели, че възнамерява да удържи на думата си и да предоставя по-голямата част от депутатската си заплата за подпомагане на български семейства, които желаят да имат поколение чрез забременяване ин витро.

Според близки до възпитаника на благоевградската ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ и ЮЗУ „Н. Рилски“ появилите се твърдения, че е готов да замени извоювания стол в Народното събрание за висок държавен пост, не отговарят на истината и не кореспондират с плановете му.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *