НОВО АМПЛОА! Бивша шефка в „Булгартабак” и съпругът й стават земеделци, правят оранжерия в с. Бело поле

Бившият търговски директор на „Благоевград-БТ” и „Булгартабак” Юлияна Искрова-Лазова и съпругът й Радослав стават земеделци. Те ще правят оранжерия върху 10 дка площ в землището на благоевградското село Бело поле. Семейството живее в съседното с. Рилци и Радослав Лазов след дълга и мъчителна процедура вече има одобрението на общинския експертен съвет за подробен устройствен план и план за застрояване в местността Цигларката за изграждане на оранжерия.

Причината да се проточи с месеци парцелирането на имота е заради „буквата на закона“, обясниха специалисти от строителния отдел в общината, като поясниха, че ПУП за оранжерия се издава при наличието на 10 дка площ, а имотът на Лазов е 997,25 кв.м, с 2,75 кв.м под норматива. Наложило се лично главният архитект на община Благоевград и председател на експертния съвет да се застъпи пред РИОСВ да разрешат на семейството да реализира намеренията си.

„Като начало започваме с оранжерия от 2 дка за краставици. Ще увеличим продукцията и с домати, а ако ни потръгнат нещата, ще я разширим и ще започнем да отглеждаме и маруля, пресен лук и чесън“, разкри инвестиционните си идеи Радослав Лазов. Той призна, че досега нито той, нито половинката му са се занимавали със земеделие и новото начинание е предизвикателство и за двамата.

За да се сдобие със земя за производството на зеленчуци, продал апартамента си в Благоевград и не съжалява. „Разчитаме само на себе си и засега нямаме намерение да кандидатстваме за допълнително финансиране по проекти, защото бумащината по тях е огромна и направо убийствена“, обясни Лазов.

В района оранжерията им не е единствена, близо до сградата на бирената борса оранжерия има и Стефан Шалявски, собственик на „Бар 82“ в кв. „Грамада“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Mesten

    ” имотът на Лазов е 997,25 кв.м, с 2,75 кв.м под норматива”-
    Димитринке, пишеш глупости-997,25 кв.м са под 1 дка.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *