НОВО ПОПЪЛНЕНИЕ! Бивша техническа секретарка вече е лекар специалист в Спешен център – Дупница, завърши с първия випуск, обучаващ се 4 г.

Бившата  техническа секретарка от Дупница Зорка Николова, на 37 г., завърши 4-годишен курс на обучение за лекар специалист и от пет дни е назначена на работа в Спешен център – Дупница. Преди да запише да учи в Медицински университет в София в новооткритата преди 4 г. специалност лекар специалист тя е работила в една от болниците в Дупница като технически секретар, пишела епикризите на изписаните пациенти. От 5 дни Зорка е на новото си поприще и бързо е влязла в ритъма на работата. Екипът, с който работи, я е приел радушно и искат шефът д-р Албена Рапатинска да не я мести в друг екип.

“Четири години работих като технически секретар в дупнишка болница. Като се въведе новата четиригодишна специалност в Медицински университет за лекар специалист, веднага се записах. Аз съм от завършилите първия випуск на тази специалност. Докато пишех епикризите, ми стана интересно за каква болест какво лечение се полага. Създаването на новата специалност ми даде шанс за по-малко години да получа медицинско образование и да сбъдна мечтата си да лекувам хората. Четири години минаха като един миг и ето вече съм на работа. Бях много добре посрещната в Спешен център в Дупница, даже се сприятелих с някои от тях още от първите дни”, каза Зорка Николова.

Тя непрекъснато носи тефтерче в ръка и си записва при какви болести и травми колегите й лекари как реагират, какви медикаменти предписват на пациентите.

Само за пет дни Зорка е успяла да спечели с магнетизма си целия екип на смяната, в която работи, шофьори, санитари, медсестри. Вчера всички се наредиха за снимка пред една от линейките на Спешен център – Дупница.

Както “Струма” писа, преди няколко дни лекар от Кюстендил беше назначен на работа в Спешен център, след като бяха обявени 14 работни места за лекари за цялата област в Бюро по труда – Кюстендил. ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *