Ново попълнение в Спешния център в Радомир – д-р Цветанов, ЦСМП –Перник получи 13 компютра Перник

Спешните екипи на ЦСМП в Перник през изминалата седмица са се отзовали на 246 пвиквания, които са с 40 по-малко от предходната седмица, съобщи директорът д-р Валери Симеонов.  Намалели са и амбулаторните прегледи със 178 пациенти, което е 30% по-малко от предходната седмица. Добрата новина е, че има ново попълнение във филиала в Радомир, където вече работи д-р Цветанов. След прекаран коронавирус на работа се е върнала и д-р Антоанета Григорова. Засега само двама лекари от центъра са болни  от вируса, но ЦСМП се справя  нормално с дежурствата.
Втората добра новина от тази седмица за центъра е, че са получени 13 нови компютъра по линията на системата за спешни повиквания 112. По този начин цялата информация ще бъде качена на компютър и във филиалите, което ще облекчи работата.
„В момента имаме необходимите предпазни средства. Само имаме недостиг на спирт, но тази седмица ще си набавим, така че няма да имаме проблеми. Очакваме и при нас да дойде решението за допълнителното заплащане на персонала, освен полагащите се по 1000 лева за работа на първа линия. Става въпрос за допълнително заплащане в размер на 30% на лекарите, 20% на медицинските сестри, 10 на санитари и шофьори“, каза д-р Симеонов.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *