Ново проучване установи нещо шокиращо за портокаловия сок

Ново изследване на испански учени, публикувано в списание “Journal of Functional Foods”, обръща напълно представите ни за портокаловия сок и неговата употреба.

Всички мислят, че прясно изцеденият портокалов сок е най-полезен. Резултатите от проучване на експерти от Университета в Севиля обаче твърдят друго.

Учените са установили, че портокаловият сок трябва първо да се замрази, а после да се размрази. Ако се консумира по този начин, той би бил по-полезен за здравето отколкото прясно изцеден или пастьоризиран.

Изследователите обясняват, че по този начин организмът усвоява по-добре антиоксидантите.

За въпросните антиоксиданти, наречени каротеноиди, се смята, че притежават противоракови свойства и могат да се превърнат във витамин А.

Освен това натуралните вещества в цитрусовите плодове действат противовъзпалително и повишават имунна система, като могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *