Ново разследване срещу Васил Божков – за убийства и изнасилвания

Спецпрокуратурата проверява материали от досъдебно производство срещу Васил Божков, в които има данни за убийства, принуди и изнасилвания, съобщават от прокуратурата.

Материалите са отделени от вече образуваното производство за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други.

Образувано е ново досъдебно производство, свързано с новите материали, за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *