Топ теми

Ново сдружение влиза в битката за местната власт в Разлог

„Разлог, събуди се!“ ще бъде името на най-новата гражданска организация, която влиза в битката за местната власт. Инициаторите за учредяването й са категорични, че ще бъде надпартийна. Идеята за новата политическа формация е породена от гражданското недоволство, започнало в края на миналата година от увеличените цени на питейната вода и преминала в своеобразна опозиция на местната власт и минипарламента.

Официално новото сдружение ще бъде регистрирано през септември. Засега се обмисля вариантът то да излезе само с листа за общински съветници, вероятно 21 на брой, колкото са мандатите в ОбС – Разлог, но не е изключено да излъчат и своя кандидатура за кмет.

Имената, които засега със сигурност влизат в листата, са Димитър Марков, който бе инициатор и организатор на всички протестни действия и последващи инициативи, свързани с увеличението на цената на питейната вода, другото име Валентин Коцаков е добре познато в Разлог и не за пръв път ще участва в политическия живот на града. На предишните избори той бе втори в листата на общинските съветници от Коалиция „Разлог 2020“, но разочарован от водената политика, напусна Разлог и се реализира професионално извън границите на града и общината. В момента В. Коцаков е управител на един от най-големите хотели в Девин, който под негово ръководство се развива успешно.

Третото име, което със сигурност ще влезе в листата на новото сдружение, е Кръстьо Паланков от село Елешница. Мъжът гради успешно кариера в столицата, където работи като проектант на мебели в голяма фирма.

Още едно име със сигурност ще влезе в листата. Това е Христо Зайков, който работи като финансов директор в строителна компания.

Новото сдружение вече е начертало и част от целите си, сред които достигане на икономически подем чрез създаване условия за реални инвестиции в общината, утвърждаването й като туристически център, повишаване качеството на образование, подобряване на социално-битовата среда в общината,  възобновяване и подобряване на грижите за спортното и културно израстване на децата в общината, и други.

Не е ясно дали новото сдружение ще разчита на подкрепа от по-малки партии, които имат свои структури в община Разлог. Засега заявките са за надпартийна организация, насочена изцяло за защита интересите на гражданите

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *