Ново 20! Без изпадащи от елита, влизат само орлетата и столичните железничари

Сезон без изпадащи отбори от родния елит в настоящата кампания предлагат определени членове на Изпълкома на БФС. Идеята им е групата на майсторите да се върне към класическата схема с 16 отбора, вместо сегашната с 14, включваща след редовния сезон плейофна фаза с разделение на първа шестица и втора осмица. Според разпоредбите на УЕФА такъв рязък завой във формата на първенствата в страните членки се прави година по-рано, но у нас вече има прецедент с подобна промяна през 2016 г., която евроцентралата одобри в крайна сметка.

Ревностен радетел за елит с 16 тима е босът на „Славия“ Венцеслав Стефанов, с което ще гарантира на белите място сред най-добрите и за догодина. За момента най-старият столичен клуб крета на дъното в класирането и е сред сериозно застрашените да се озове във втория ешелон. Силният човек на „Овча купел“ засега отрича да е сред инициаторите и е оптимист, че подопечните му ще излязат от критичната ситуация с подобрена игра и резултати, но истината ще лъсне в началото на април, когато се очаква казусът да бъде поставен на обсъждане в БФС.

При положение че се стигне до увеличаване с два на броя на съставите в най-високото ниво, там ще се озоват „Пирин“ и „Локомотив“ /Сф/ предвид тежката финансова криза, налегнала останалите отбори във Втора лига и невъзможността да посрещнат разходите при промоция, което обезсмисля баража с участието на третокласирания.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *