Ново 20! Вместо в „Монтана“ капитанът на „Бела“ остава комита

Изненадващ обрат настъпи в ситуацията около капитана на “Беласица” Марти Таушанов. В последния момент вместо да подпише с изпадналия от елита “Монтана”, 28-годишният халф вчера сутринта обяви, че остава в Петрич.

„Не във финансовите разминавания е причината за решението ми. Разбрахме се по всички въпроси, за което благодаря на тяхното ръководство. Но като претеглих всички “за” и “против”, реших, че моето място е на стадион „Цар Самуил“. Аз съм комита, нося лентата и прецених, че не бива да си тръгвам“, коментира футболистът, с което успокои поне малко духовете сред феновете, които, притеснени, броят напускащите това лято. През 2017 г. Таушанов мина през ЦСКА 1948, но след промоцията във Втора лига бе освободен и се прибра при бяло-червените. Впоследствие на няколко пъти отхвърляше оферти от други отбори, както се случи и сега.


Поне засега Ив. Марчев остава на „Царя“.

Другият желан от монтанчани играч на „Бела“ Атанас Карачоров е все по-близо до подпис на „Огоста“, което се очакваше да стане в късния следобед. Спортен директор на тима от Северозапада е екстреньорът на петричани от есента на 2019 г. Атанас Джамбазки, който познава отлично качествата на бившите си подопечни от крайния Югозапад и вероятно е в основата на поканите към южняшкото дуо. Президент на клуба пък е Румен Панайотов -Батката, чиято футболна кариера мина и през “Цар Самуил”, където на 35 г. записа 25 мача в елита с 3 гола от пролетта на 2004-та до лятото на 2005та, след което окачи обувките на пирона.


Вчера по обяд Ат. Карачоров прлистигна за финални преговори в Монтана

Слуховете за поредния напускащ разсея младият Иван Марчев, който беше спряган за “Пирин” /Рз/.. “Не знам откъде тръгнае тази информация, много хора ми се обадиха по телефона да ме питат вярно ли е. Футболист съм на “Беласица” и стартирам подготовката си с отбора в края на месеца“, увери полузащитникът, роден на култовата дата 09.09.1999 г., който рядко получаваше шансове през изминалата кампания.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *