НОВ БИЗНЕС! Най-известният фермер на Кочериново Л. Коюнджийски прави в бившето МТС детски център с гримьорна, лятно кино, зали за зимни мероприятия…

Един от най-атрактивните фермери в Югозапада – Любослав Коюнджийски, прави детски занимателен център в на стр.7 Кочериново. Фирмата му ?Люби и дъщери? ЕООД вече внесе инвестиционното си предложение в РИОСВ – Благоевград с подробности около проекта.
Центърът ще е в стара административна двуетажна сграда върху площ от 1600 кв.м. Самата сграда е с разгъната застроена площ 460 кв.м и след преустройството на първия етаж ще се обособят кухня с отделно складово помещение, санитарен възел, зимна зала за обучения, гладачно и перачно помещение, 4 стаи за почивка с отделни санитарни възли, помещение ?Зала за мероприятия? за около 45 човека с постоянно присъствие на рецепционист, администратор, сервитьор и аниматор. На втория етаж фермерът планира офис; детска гримьорна с чакалня; апартамент за настаняване на гости; две стаи за персонал; зала за обучения за около 25 човека и балкон за почивка.
Предвидено е в двора, непосредствено до залата за мероприятия, да има детска площадка с катерушки, клатушки, пейки за почивка и др. Северно от сградата ще има детски кътове за игри, столове за лятно кино с мултимедия за прожекция, както и градински мебели. В рамките на имота са предвидени и места за паркиране.
Според кмета на община Кочериново Иван Минков сградата преди години се ползвала от администрацията на бившата Машино-тракторна станция /МТС/, а фермерът купил част от нея преди години, но до момента стояла празна. ?Приветствам намерението му за детски център, както и всяка инвестиция в общината, която може да осигури заетост?, коментира Минков.
Любослав Коюнджийски е благоевградчанин и един от първите фермери в Югозапада. След повече от 20 години отглеждане на животни в община Кочериново, преди няколко месеца той обяви, че започва изграждането на обект за преработка на млякото, което събира всеки ден. Той ще е в бившия Стопански двор, където ?Люби и дъщери? стопанисва 4,6 дка.
Извън смелите си инвестиционни планове Любослав Коюнджийски стана известен около финансово-документалните си перипетии с програма САПАРД, на която преди повече от 10 г. той разчиташе да модернизира бизнеса си. През 2006 г. бизнес планът му е одобрен и Коюнджийски подписва договор с ДФЗ, след което залага всичките си имоти и тегли 500 000 лв. кредит, с които купува юници от Франция. 3 месеца след одобряване на бизнес плана земеделското министерство обаче отказва да му плати субсидията заради чиновническа грешка – земеделски бюрократ видял стар документ, в който фермата фигурира с капацитет от 40 животни, а проектът всъщност бил за 120. Заради разминаването в цифрите фермерът е заподозрян в опит за измама на ДФЗ и макар че държавното обвинение отказва да образува досъдебно производство срещу него, банката не му прощава и праща по дирите му съдия-изпълнител. В крайна сметка програма САПАРД одобрява плащането и историята завършва с хепиенд.
Преди 3 г. Л. Коюнджийски отново влезе във вестникарските хроники с дървения прът, с който опита да спре ветеринарите д-р Асен Соколов и д-р Първан Дангов да изследват животните му в рилското с. Падала по време на епидемията от бруцелоза. Агресивното му поведение тогава му донесе 3 месеца условно с 3 г. изпитателен срок.
ВАНЯ СИМЕОНОВА
Сн. Любослав Коюнджийски

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *