Нов сигнал за замърсяване, сапунена пяна плува в река Струма край „Мошино

Поредно замърсяване със сапунена пяна на река Струма предизвика негодуванието на перничани. Те са сигнализирали РИОСВ, откъдето съобщиха, че е извършена незабавна проверка в района на квартал „Мошино“. Сигналът е получен в сряда в 17,20 ч., като е посочено, че вероятният източник е тръба, заустваща в реката, в близост до моста.

При извършения оглед е установено наличие на пяна в реката пред бетонов колектор. В 18.00 часа е направена проверка в цех за производство на хотелска козметика и аксесоари. При инспекцията на площадката извън цеха в ревизионната шахта до сградата е констатирано наличие на пяна, аналогична с пяната при бетоновия колектор в река Струма.

В проверката е участвала и акредитирана  лаборатория от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС). Взети са проби от три пункта – от ревизионната шахта на фирмата, от изхода на бетоновия колектор и от водите на река Струма на моста при бензиностанция „Шел“. Резултатите ще бъдат оповестени след предоставянето им в РИОСВ – Перник от лабораторията на ИАОС – София.

Само преди ден бе установено замърсяване на реката в района на село Жабляно. Въпреки сигналите и проверките замърсяването на реката продължава.

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *