HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нов тенис комплекс правят край алеята за Бачиново в Благоевград

Да се заделят близо 6 дка площ в района на парк Бачиново за изграждане на тенис комплекс ще решават в петък общинските съветници на Благоевград. Искането, внесено от кмета Ат. Камбитов, е за съгласие за изработване на подробен устройствен план за изменение на плана за регулация и да се обособи нов  парцел за спортните площадки и подходящо озеленяване. Районът е между алеята и река Бистрица и в момента е пустеещ. Общинският експертен съвет по устройство на територията е дал зелена светлина на проекта. Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране при ОбС също подкрепя идеята.

В Благоевград общински тенис кортове има само под сградата на VІІІ училище в кв. „Еленово“ в рамките на спортния комплекс, в който е новият плувен басейн. През последните години тенисът в областния град се развива с доста сериозни темпове и липсата на достатъчно места за работа с деца, както и за спортуване на възрастни в свободното им време се превръща в проблем. В голяма степен той би се решил с изграждането на нов общински тенис  комплекс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. kukalex30

    В последно време тенисът в благоевград е повече от умрял има 7 корта на бачиново, 5 на ЮЗУ, 2 и половина на Ловния дом и 2 в покровник. от 16 корта коет му е недостатъчното за да се развива тениса? Напоследък само Марио Радев държи ниво в града браво на момчето. А и като имаше общински бази и ги раздадоха именно общинарите на разни строителни фирми, които е.аха майакта на базите сега какво? Общината ще строи…. ай сиктир! Няма тенис в този град вижте ранглистите във всички възрасти и ще откриете, че всичко е на дъното! Освен Марио, който вече е представител и на Софийски тенис клуб, а не на благоевградски, така че….. 0 огромна 0

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *