НОВ УДАР ПО ИЗВЕСТЕН БИЗНЕСМЕН! Продават за 144 450 лв. стадиона на Г. Пандев-Чадъра дни след крупен обир в дома му

След крупната кражба в дома на известния в Разложко бизнесмен Георги Пандев-Чадъра, извършена навръх Гергьовден, пореден удар се стоварва върху него – на път е да изгуби заради дългове към кредитори едно от футболните игрища, част от комплекса му край село Баня. Съдия-изпълнител обяви на публична продан имота, който е с площ 5286 кв.м, а цената, от която ще тръгне наддаването, е 144 450 лв.

Игрището се намира в м. Почивачката в землището на Банско, в непосредствена близост до хотелския комплекс на Пандев – „Пири“. Имотът е изваден на тезгяха заради задължения на една от фирмите на Пандев – „БОБИ-2004“ ЕООД,  към три фирми – сливенска, пловдивска и софийска.

Комплексът не за първи път се обявява на публична продан, такава имаше и през август миналата година. Тогава за 4.5 млн. лв. бяха обявени основната хотелска част, шест самостоятелни къщички, всяка с разгъната застроена площ 1275 кв.м, новострояща се двуетажна масивна сграда с рекреационен център и басейн. Обект на публичната продан беше и имот с площ от 5287 кв.м с изграден в него басейн, детски плувен басейн, кафе-бар, барбекю и съблекални със санитарни възли.

Вероятно комплексът не е намерил нов собственик или Пандев е успял да погаси дълговете, тъй като все още продължава да го стопанисва.

Георги Пандев придоби комплекса преди няколко години от Димитър Пиришанчин от Банско, който почина в края на миналата година. Явно огромните задължения към кредитори на старите собственици се оказаха непосилни за Пандев.

Комплексът е сред предпочитаните места за лагери на  редица футболни клубове от страната и от съседните Гърция и Македония заради перфектните условия. Пандев дори направи и някои подобрения в комплекса – превърна старата механа в една от най-атрактивните кръчми в района и започна изграждането на още едно футболно игрище до самия път за Банско. Строителството му обаче приключи почти в първоначален етап, а теренът и досега е пустеещ.

Извън хотелиерския бизнес Георги Пандев продължава да се занимава с дърводелство. Той има цех в родното си село, който все още функционира. В него се произвеждат заготовки за дървен стъклопакет.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *