HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НОВ УЖАС! Асансьор с малко момиченце пропадна в шахта, писъци огласиха входа!

7-годишно момиче е в шок, след като асансьорът пропаднал до дъното на шахтата. Инцидентът е станал вчера в блок в центъра на Пловдив, съобщи БНТ.

Съоръжението е ремонтирано преди по-малко от 4 месеца, а задължителното GSM известяване не работи. Майката на детето вече е подала жалба в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за случая е информирана и Комисията за защита на потребителите.

Момиченцето се прибирало вкъщи и когато натиснало копчето в асансьора, за да се качи на четвъртия етаж, кабината изведнъж тръгнала надолу и паднала от 2 метра в шахтата. Виковете на уплашеното дете огласили целия вход.

“Детето викаше толкова силно, ние не можахме да разберем откъде идва звукът и когато излязохме, тя беше изпаднала в някакъв шок, видяхме я през прозорчето свита в ъгъла на асансьора и ѝ казахме да стои там и да натиска бутона”, разказа бабата на момиченцето Таня Пощова.

Оказало се, че бутонът за GSM известяването не работи. Връзка с обслужващата фирма родителите направили по телефона.

“Горе-долу до половин час дойдоха техниците, освободиха я и аз казвам: „Можете ли да ми кажете – този бутон нали е за това монтиран тука, защо не работи? – Ами той не работи, защото не е монтирана акумулаторна батерия”, разказа майката Бистра Николаева.

Според данните от фактурите за поддръжка на асансьора последният ремонт е извършен през февруари. Тогава е монтирана и системата за аварийно осветление и GSM комуникация.

До края на работния ден техници от фирмата, която обслужва асансьора, не дойдоха на адреса, за да направят ремонт на авариралото съоръжение.

Родителите на момиченцето обмислят дали да съдят фирмата, която обслужва асансьора, или да търсят друга, която да се грижи по-добре за съоръжението.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *