Нов фестивал привлича туристи в най-малкия град на България! Председателят на СХРТ – Сандански Ив. Терзиев: Сцена под звездите в Мелник събира това лято любителите на операта и балета

Нов фестивал в община Сандански, в най-малкия град Мелник, под мотото „Опера на мелнишките пирамиди“ се организира под патронажа на кмета на община Сандански Кирил Котев и управителя на парк хотел „Пирин” Иван Терзиев, председател на СХРТ и съветник в Общинския съвет в курортната община.  Идеята е на акад. Пламен Карталов – директор на Софийска опера и балет, а  месецът, в който трябва да се проведе фестивалът е юли. Това съобщи Ив. Терзиев и допълни, че в рамките на 9 дни – от 19 до 28 юли, очаква  Мелник да се превърне в най-голямата сцена за високото изкуство на операта и балета.

Бюджетът на събитието е в размер около 86 000 лв., която сума ще бъде осигурена чрез спонсорство от бизнеса в Сандански и международно познати фирми с присъствие на българския пазар. Първата среща с бизнеса в Сандански се проведе в конферентната зала на СПА хотел „Медите”, на която присъства кметът К. Котев, хотелиерите Арбен Караджа, Емил Златков, хотелиери от Мелник, винопроизводителите семейство Закатанови, Костадин Костов, строителният предприемач Иван Андонов, бизнес дамата Лиляна Гюрова и други.

 Ив. Терзиев е категоричен, че с този нов културен продукт ще се привличат повече български и чуждестранни туристи с цел стимулиране на туризма и бизнеса в региона.  Съоръжението ще бъде построено на входа на Мелник с капацитет от  1000 зрителски места.  Новият фестивал „Опера на мелнишките пирамиди” е поредният, включен в разнообразния културен календар на община Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *