Нов ход на адвокатите Велинов и Алексиев Стоматолози от София правят медицинска експертиза на Каплата заради пародонтозата

Стоматолози от София ще правят медицинска експертиза за лечението на пародонтозата на зъбите на Васил Капланов-Каплата, след като наблюдаващият прокурор по делото за закана за убийство, отправена от Капланов към Димитър Недев, е дала съгласието си за това.

Както “Струма” писа, защитниците на Капланов, адвокатите Ивайло Алексиев и Емил Велинов, поискаха от прокуратурата да се извърши експертиза на зъбите му, тъй като по време на съдебно заседание като свидетел се яви зъболекарят от Дупница д-р Евгени Михайлов и заяви пред съда, че Каплата е с тежка пародонтоза.

В Дупница медицински експертизи прави д-р Владимир Карастоянов, но той е в конфликт на интереси, тъй като Капланов беше основен свидетел по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката, за което лекарят беше обвинен.

“Прокурор Анета Стоева ще определи дали експертизата да се извърши от НИКК /Национален институт по криминалистика и криминология/, или от оторизиран столичен зъболекар”, заяви за „Струма” единият от адвокатите на Капланов – Ивайло Алексиев.

Ако медицинската експертиза докаже, че наистина Капланов се нуждае от медицинска помощ, за да лекува зъбите си, те ще искат от съда по-лека мярка за него.

Както “Струма” писа, Каплата беше задържан, докато е под домашен арест за незаконно притежание на 115 патрона. Повод за това стана закана за убийство срещу председателя на мотоклуб „Неразделни  братя” – Дупница Димитър Недев.

Капланов е сред спряганите за съпричастност към изчезването на 43-годишния Янек Миланов.

В РУ – Дупница работят усилено по случая. Разпитват се хора, извършва се претърсване на недостъпни райони…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *