Номинираният от 18 партийни организации екскмет на Дупница д-р П. Дангов остана извън списъка с кандидат-депутати

Екскметът на Дупница и общински съветник от БСП д-р Първан Дангов остана извън класацията на кандидат-депутатите от Дупница. От събралите най-много номинации от партийните организации 10 души 4-ма, колкото е квотата за кандидат-депутати от община Дупница, са получили одобрение на конференцията, проведена в сряда, но Дангов не е сред тях. В нея са участвали 90 социалисти, като са удостоверявали гласуването си с личен подпис. Всеки от тях е идвал в централата на БСП в Дупница и е гласувал тайно в поставена урна, подписвал се е и си тръгвал, така не е имало събиране на много хора на едно място.

Изненадващо събралият номинации от 18 организации д-р Първан Дангов остана извън класацията. Той е получил подкрепата само на 20 съпартийци от 90, участвали в конференцията.

Депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов, който е номиниран от 20 партийни организации в общината, е получил одобрението за нов мандат от 67 участници в конференцията.

Най-много гласове е получил лидерът на столетницата на областно ниво, общинският съветник Станислав Павлов – 70, следват общинският съветник от БСП и председател на общинската организация на БСП в Дупница Александър Анин и Бойко Христов, който е първи мандат общински съветник от БСП в ОбС – Дупница.

Жени БСП са издигнали кандидатурата на председателя на общинската структура на БСП в Бобов дол Елеонора Христова, но и тя не е получила достатъчна подкрепа от участниците в конференцията. Същата е ситуацията и с общинския съветник и бивш областен координатор на БСП за Кюстендилска област Иво Петров и с лидера на младежката организация на БСП Габриела Златанчева.

Репортер на “Струма” потърси за коментар д-р П. Дангов, който беше кандидат за кмет на БСП на изборите през 2019 г. След 7 г. извън политиката той тръгна в битка за кметския пост и само 100 гласа не му стигнаха да се върне на кметския стол.

Ето какво заяви д-р П. Дангов: „Не очаквах да бъда извън четворката, тъй като бях номиниран от 18 партийни организации в Дупница и селата. Въпреки че вотът е таен, аз гласувах за себе си и за д-р Иван Ибришимов. Някои общински съветници не можаха да съберат по 200 гласа на изборите за общински съветници и кметове, но са в четворката за кандидат-депутати. Глас народен, глас Божи”, заключи д-р П. Дангов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *