Носите ли правилно бельото си? 6 важни съвета от гинеколог

Има няколко грешки, които много от нас допускат, докато носят бельо. Най-лошото е че повечето представителки на нежния пол дори не осъзнават, че така си вредят и могат да си докарат някое доста неприятно заболяване.

Октавия Кенън е сертифициран акушер-гинеколог, собственик на клиника в Северна Каролина и вицепрезидент на Американския колеж по остеопатична репродукция и гинекология. Тя в дълбочина разкрива 6 прости правила, благодарение на които ще забравите за всички генитални заболявания.

Съвет 1: Не носете прашки прекалено често

Според д-р Кенън, когато една дама носи прашки прекалено често, я грози опасност от бактериална инфекция. Бактериите много по-лесно преминават така от ануса към вагината. Ако пък не сте готови да се разделите с тях, то поне опитайте да ги махнете за през нощта.

Съвет 2: Носете памук

Памукът е естествен материал, който има по-голяма пропускливост на въздуха, в сравнение с коприната или дантелата. Според д-р Кенън този дишащ” материал предпазва от натрупването на бактерии и развитието на инфекция.

Съвет 3: Винаги сменяйте дрехите и бельото си след спорт

Безсмислено е да се миете под душа след тренировка, ако след това ще си сложите същото бельо. Дори и да си мислите, че е чисто, по него вече има милиони различни бактерии и гъбички, които обичат топлината, влагата и тъмнината.

Съвет 4: Използвайте козметика без мирис

Не перете бельото си с много ароматизирани препарати и омекотители. Те могат да предизвикат дразнене и зачервяване на кожата.

Съвет 5: Не носете прекалено стегнато или малко бельо

Ако имате чифт любими бикини,които вече са ви малки, стягат ви и честно казано ви причиняват дискомфорт, но продължавате да ги носите, защото се чувствате секси в тях, то по-добре се отървете от това бельо. „Ако бикините ви оставят следи по тялото, от прекомерно стягане, то рискувате да получите вагинална инфекция или обрив”, казва д-р Кенън.

Съвет 6: Никога не носете мръсно бельо!

Това може би изглежда абсурдно за повечето дами,, но има и някои представителки на нежния пол, които си го позволяват, след като вече не им е останал чист чифт бельо Така една жена си гарантира инфекция, дори и да носи бельото си на обратно./jenata.blitz.bg

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *