Носията на посланичката ни в Индия – кюстендилска

Новият български посланик в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните си писма, облечена в кюстендилска народна носия. Тоалетът е ушит в родния град на дипломата – Варна.

„Сама избрах материалите и подредбата на гайтаните, в носията е вплетено и българското национално знаме. Мечтата ми беше да бъда с носия при връчването на акредитивните писма и съм много щастлива, че се осъществи”, заяви специално за в. „Струма“ Елеонора Димитрова.

С българския посланик се свързахме със съдействието на преподавателя по наказателен процес в Югозападния университет проф. Веселин Вучков, който я познава от времето, когато беше в правителството като зам. министър и министър на вътрешните работи. „Елеонора Димитрова е дипломат около 15 години, работила е в посолства в Европа и Бразилия, както и във Външно министерство. Сигурен съм, че ще се справи и на новата служба”, заяви проф. Веселин Вучков, който бил силно впечатлен и горд, че българската посланичка е избрала носия именно от родния му кюстендилски край.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *