„Нощните вълци” подпалиха гуми в Кюстендил след пауза от година заради пандемията

Мотоклуб „Нощни вълци” и община Кюстендил дадоха рестарт на първия мотосъбор след година прекъсване заради пандемията от Ковид. Над 100 мотористи само от клуб „Нощни вълци“ останаха през уикенда в общинска база в Хисарлъка. Освен тях имаше и мотористи от Северна Македония, Сърбия, Черна гора и други части на България. Мотористите, които са популярни и като „рокерите на Путин“ заради подкрепата, с която се ползват от руския президент, се установиха по традиция в закритото белодробно училище.

„Подготвихме се според изискванията на РЗИ, правим го за 12-а поредна година. Ние сме доказали, че всичко, което правим, го правим от сърце. За мен е важно всичко да мине безаварийно, а и участниците да са доволни”, заяви председателят на клуба Бойко Лещански.

„Нощните вълци“ в Кюстендил дефилираха из града и станаха атракция за пешеходците. Те спазиха традицията и поднесоха цветя на паметната плоча на загиналия техен другар Кольо Главата на ул. „Цар Освободил”, до Колушко дере. Повече от час продължиха демонстрациите, свързани с атрактивно каране на мотори, скутери и АТВ-та в центъра на града на площад „Велбъжд”. Първият моторист веднага обра аплодисментите на публиката, като преди да подпали гумата, направи няколко обиколки прав върху машината си. 

В програмата имаше традиционните канадска борба, най-добра татуировка, бавно каране на мотор, най-шумен мотор, дърпане на въже (клубно), най-много хора на един мотор, както и концерт на 4 рок състава.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *