Няколко причини да не правите секс със съпруга си

Вие сте от онези двойки, които правят секс веднъж или два пъти за шест месеца или дори една година? Ако това е факт във вашите отношения, значи сте изправени пред проблем, пише jenite.bg. 

Сексът е доста важен – поддържа вас и партньора ви емоционално и физически свързани. Като се има предвид, че сексът е това, което свързва двама души, освен любовта, е необходимо да се оценят факторите, които причиняват значителна липса на интимност. Следователно ви предлагаме няколко често срещани причини, поради които може да избягвате секс с партньора си.

Стрес, безпокойство и ниско самочувствие

Това са едни от водещите фактори, които обясняват загубата на сексуално желание при мъжете и жените. При стрес на работа, забързано ежедневие и от време на време проблеми с ниското самочувствие е трудно дори да се мисли за щастие и удоволствие, да не говорим за секс. Финансовите проблеми и несигурността са друга основна причина стресът да ви завладее изцяло.

Предишни неразрешени конфликти

Когато стари противоречия излязат на преден план, може да стане грозно. И да не говорим, че става все по-трудно да се чувствате привлечени от партньора си. Нужно е да успокоите страстите, за да можете да ги разгорите отново, но този път в спалнята.

Загуба на либидо при всеки от партньорите

Ако някой от партньорите се сблъсква със значителна липса на сексуално желание, това може да бъде дразнещо и за другия партньор. Въпреки че тук никой не е виновен, другият партньор може да обвини половинката си за липсата на интимност във връзката. И несъмнено това ще доведе до допълнителни разриви в отношенията.

Основни проблеми в отношенията

Ако някой от партньорите е изневерил, излъгал е, наранил или предал другия, тогава сексът определено ще остане на заден план. В такива случаи решаването на емоционалното несъответствие става първият приоритет, а не каквато и да е физическа връзка.

Злоупотреба с вещества и зависимости

Всяка форма на злоупотреба с вещества, която включва алкохол и наркотици, е основна заплаха за успешния сексуален живот. Пристрастяването към порнографията може да изобрази нереалистични и нездравословни очаквания от партньора, които могат да разрушат емоционалните и физически параметри на връзката. Също така може да повлияе до голяма степен на сексуалното представяне на човек.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *