Няколко съвета за здравословно хранене по празниците

Наближават най-хубавите и чакани празници в годината – Коледа и Нова година. Те са изпълнени с коледно настроение, много подаръци, хубави моменти със семейството и приятелите и с богатата празнична трапеза.

Разбира се, не трябва да свързваме празниците само с консумацията на храна и алкохол. Но обедите и вечерите през празничните дни често продължават дълго и може да изядем двойно повече храна от обикновено. Ето няколко съвета за здравословно хранене по време на празниците:

На празничната трапеза трябва да се храним бавно и да се фокусираме върху приятните преживявания. Тогава няма да преяждаме и да се чувстваме зле след това.

Преди да седнем на масата не трябва да похапваме мазни и сладки неща.

Преди основното блюдо можем да наблегнем на салатите и зеленчуците, така няма да се нахвърлим на храната.  Добре е да избягваме храните с високо съдържание на мазнини, а също и с високо съдържание на захар.

Алкохолът трябва да е по-малко. Освен че е калоричен, той увеличава апетита. Безалкохолните и газирани напитки съдържат прекалено много захар и е по-добре да се избягват.

loading...


 Не е нужно да спазваме строга диета по време на празниците. Може да си позволим от време на време вредните храни като чипс, пуканки, шоколади, но в ограничени количества.
Не да преяждаме, все едно ги ядем за последен път, а да им се наслаждаваме.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *