HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Няколко съвета за купувачи на нова кола

Покупката на нов автомобил е едно от най-вълнуващите неща в живота на средностатистическия човек.

Разбира се, има хора, които са с възможности да го правят по-често и едва ли се впечатляват толкова. Но за повечето това е сериозна инвестиция от ранга на нов апартамент и обмислянето и меренето преди последната крачка обикновено са много сериозни, пише OFFNews.

Ето защо Мат Уотсън от Carwow разказва какво трябва да имаме предвид, когато започнем да правим селекцията, която да излъчи крайния победител – бъдещият ни автомобил.

Естествено, първите и основни неща са ясни – размери на самия автомобил, брой и разположение на вратите, вътрешно пространство, обем на багажника и т.н.

Неизменно ще стигнете и до вечния въпрос – какъв тип гориво да използва. Това е казус без еднозначен отговор, още повече, че модерните двигатели вече често притежават характеристики и на двете основни технологии – бензин и дизел. А, като добавим и навлизането на електричеството в схемата, комбинациите стават доста.

Не трябва обаче да подценявате и други важни аспекти от покупката на нов автомобил. Каква ще бъде застраховката например. Или колко данък ще плащате на година. Разликата в тези два компонента може да е няколко допълнителни вноски за самия автомобил на година, така че не е за пренебрегване.

Също така – колко дълга гаранция ще получите. Някои производители вече предлагат 7 години. Важно е също така да се поинтересувате за това какво точно покрива тази гаранция. Много хора смятат, че тя важи за практически всеки елемент на автомобила, което не е вярно. Обикновено става въпрос единствено за компоненти от двигателя и скоростната кутия. Но новите накладки и дискове или повреден носач – това ще изскочи директно от Вашия джоб.

Не на последно място – поинтересувайте се кой модел е в края на цикъла си и дали скоро се задава негов наследник. Ако това е така, то шансът Ви да направите сделка с огромна отстъпка за “залязващия” модел стават много по-големи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *