Няколко улици в Дупница вече с нов асфалт след пълно реновиране

Вчера започна полагането на първия слой асфалт по ул. “Велико Търново” в Дупница от фирмата, изпълняваща дейностите по проект “Интегриран градски транспорт”. Такъв е вече положен до кръстовището с “Ал. Батенберг”, като най-нетърпеливите шофьори вече започнаха да преминават въпреки строителните дейности.

Продължава обособяването на тротоарните площи в района до връзката с ул. „Венелин” и там също ще бъде нанесен първият слой асфалт. В началото на идната седмица ще бъде направена и асфалтовата връзка с ул. „Бузлуджа%, която е изцяло готова.

Ул. “Велико Търново” бе павирана и в окаяно състояние в продължение на повече от 20 години, а преминаването през нея бе истинско предизвикателство за шофьорите. Община Дупница все пак успя да осигури финансиране за ремонта й, включвайки я в проекта “Интегриран градски транспорт”. Ул. “Велико Търново” е с подменена канализационна и водопреносна мрежа, за които дейности кметът на общината Методи Чимев издейства безвъзмездно финансиране от държавния бюджет.

Строителни дейности по обособяване на кръговото кръстовище при Рампата също вече стартираха.

ПЕТЪР ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *