Няма да повярвате кой е основният свидетел по делото срещу Баневи

Основен свидетел на прокуратурата срещу Евгения и Николай Баневи е синът на бизнесмена от предишния му брак. Държавното обвинение има и данни от счетоводна и икономическа експертизи, според които за периода от 2005 г. досега 130 предприятия, свързани с Баневи, са спрели да работят.

В шоу се превърна гледането на мерките за неотклонение на Евгения и Николай Баневи в спецсъда. Бизнесменът и жена му бяха арестувани във Франция с Европейска заповед за арест по обвинение за източване на предприятия у нас. Вчера те бяха върнати на нова земя и днес прокуратурата поиска двамата да останат за постоянно под стража.

Преди началото на заседанието Банева се изправи пред камерите и подробно разказа тезата, която семейството и адвокатите му ще защитават, информира bTV.

„На 26 октомври бяхме арестувани на летището в Ница при редовен полет, който бяхме резервирали 26 дена преди това с издадени бордни карти в системата на „Уизеър” (…) ако прокуратурата е имала съмнения, че ние се укриваме, спокойно е можела да направи проверка на системата за полети”, каза Евгения Банева, като отбеляза, че от предния ден е бил резервиран и вип терминалът на Летище София.

От думите й стана ясно, че два дни преди ареста двамата са знаели за интереса на спецпрокуратурата към тях: „Обади се един от нашите шофьори, с когото се е свързал някакъв призовкар. Веднага се свързахме чрез адвокат с прокурор Мария Дойчинова”. Уговорили се за среща в понеделник в 11 ч., като Баневи имали готовност да се явяват и веднага след кацането, разказа още арестуваната. „Ясно е, че когато спецпрокуратурата търси някого, няма да ни канят на кафе”, подчерта Банева.

Евгения Банева поиска да бъде пусната под гаранция с мотива, че иска да се грижи за децата си. Прокурорите по делото обаче бяха категорични, че двамата трябва да са за постоянно под стража. Мотивите – „разполагат с огромен финансов ресурс” и „отрицателна характеристична данна на общо основание” за Николай Банев, който бил разследван за закана за убийство и за когото имало данни, че е принуждавал свидетел по друго разследване да даде неверни показания.

Основен свидетел на прокуратурата е синът на бизнесмена от предишния му брак. Държавното обвинение има и данни от счетоводна и икономическа експертизи, според които за периода от 2005 г. досега 130 предприятия, свързани с Баневи, са спрели да работят.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *