Няма кой да спре крупнишкия таран М. Тошев в Казахстан

Крупнишкият таран Мартин Тошев се превръща в страшилище за вратарите в Казахстан. Водещият стрелец на орлетата отпреди три сезона донесе победата на своя „Жетису“ с 2:1 срещу доскорошния тим на Димитър Димитров-Херо „Иртиш“, както го направи две седмици по-рано и срещу гранда „Астана“.

Откакто дойде в отбора от Талдъкорган срещу 200 бона от ЦСКА 1948 през юли, Тошев сложи на сметката си 6 попадения, кое от кое по-решаващо, като трябва да се отчете няколкоседмичното му отсъствие в този период заради контузия. Гостите от Павлодар излязоха напред в резултата с ранен гол на Руслан Есимов десетина минути след началото. Малко след почивката Аслан Дарабаев изравни от фаул, а българското острие на домакините разстреля от упор противниковия страж в 88-та мин., когато съотборник му свали топката с глава.

С 48 т. от 29 изиграни двубоя, Тошев и компания се бетонираха на 5-о място в класирането, с 8 преднина пред „Кайсар“ на Стойчо Младенов, който е с мач по-малко. Толкова е изоставането на „Жетису“ от зоната на Лига Европа.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *