Няма опасност за живота на ранените при катастрофата край Пазарджик

Няма опасност за живота на ранените при вчерашната верижна катастрофа край Пазарджик, при която загинаха петима души. Жителите на село Звъничево се оплакват, че на моста, на който стана инцидентът, от години няма осветление и често стават катастрофи, предава Нова телевизия.

Мостът, на който стана трагедията, днес е опесъчен. Няма заледявания, няма и мъгла. Една жена от пострадалите при вчерашната катастрофа все още е в болницата в Пазарджик. Тя е оперирана, няма опасност за живота й.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Тя ще разследва кой носи вина, както и дали става дума за немарливо изпълнение на задълженията на пътноподдържащата фирма.

Мостът при село Звъничево е част от републиканската пътна мрежа. Фирмата, която е наета да поддържа настилката на надлеза е „Пътища-Пловдив“, но нейн подизпълнтел се оказва пазарджишкото дружество “Еко Хидро“. От фирмата подизпълнител отричат да имат вина за  катастрофата.

„Не е имало закъснение, не е имало закъснение. Там постоянно се заледява. Понеже е надлез и мъгли и след полунощ знаете става заскрежаване и се получава скреж, заледяване и така е станало”, каза Стоян Иванов, дежурен оператор в пътно поддъжащата фирма.

Елена Малева, която живее точно до моста твърди, че във фаталната сутрин съоръжението не е било опесъчено.

„Пътят беше лед. До Пазарджик пътят беше заледен. Нямаше никъде хвърлено. Фирмата, която не е опесъчила трябва да си поеме отговорност”, смята Малева.

Според Георги, който попаднал с автобуса в катастрофата, високата скорост също е една от предпоставките за трагедията. Една от катастрофиралите коли го изпреварила на качване на моста.

„И вече горе на надлеза е станала сигурно неуправляема. Тя  се е ударила челно в този бус , който е бил в нейното платно”, каза Георги Кадийски- шофьор на автобус.

Надлезът днес вече е опесъчен. Месните хора посочват, че толкова пясък  никога не е хвърлян на пътя, но мостът е без осветление нощно време от 8 години. Откраднати са и табелите, които сочат, че разрешената скорост е 50 километра. За това често в селото ставали катастрофи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *