Няма свободни Covid легла в Благоевградско

Няма свободни легла в Covid отделенията на седемте болници в Благоевградска област, а много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения.

Макар, че броят на заразените с коронавирус отчита лек спад през последните дни по данни на Регионалната здравна инспекция, тревожно се увеличават случаите на хора, които рязко се влошават и се налага да постъпят в болница. Това доведе до тежък натиск върху лечебните заведения.

В областната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, каза директорът д-р Огнян Митев. Такава е ситуацията и в болница „Югозападна“ в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич. Места няма и в общинската болница в Разлог. В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като междувременно са на домашно лечение под непрекъснато лекарско наблюдение.

Д-р Ангел Тонгов: „Леглата са заети абсолютно всички, около 100 пациента са, плюс реанимация, мисля, че са шест“.

Сред медицинския персонал има повторно заразени хора, при които засега няма тежки усложнения: „Ние сме малко, с много пациенти като цяло. Изморени сме много“.

Увеличават се и смъртните случаи, споделя д-р Ангел Тонгов от Гоце Делчевската болница и описва ситуацията с днешна дата така: „Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е между другото и от ноември, и от декември“./БГНЕС, БНР

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *