Н. Динков-Нинджата и Г. Шимбов в надпревара кой да сменя срещу 220 000 лв. тротоарните плочки на Благоевград

Фирмите на тотомилионера Николай Динков-Нинджата и на бизнесмена Георги Шимбов влязоха в надпревара коя от тях ще подменя тротоарните плочки в Благоевград.

„ВИП Трейд енд билд“ ЕООД, на която Динков е собственик на целия капитал от 5 лв., и „Диана 7“ ООД на Шимбов и сина му Николай с капитал от 200 100 лв. ще се борят за усвояването на 220 000 лв. от бюджета на община Благоевград, заделени за ремонта на тротоарните настилки.

Поръчката е за 1 календарна година, през която фирмата победител трябва да премахне 5500 кв.м изпочупени плочки и 1900 кв.м бетонови бордюри и да ги подмени с нови. 335 кв.м от старите бетонови плочи ще отидат по предназначение за кърпежи в селата на общината.

Комисията по провеждането на обществената поръчка още не е отворила ценовите оферти на двамата участници, но според обявените условия в оценката им цената ще има 60% тежест, а останалите 40% ще са за дадения гаранционен срок.

Припомняме, че предишната обществена поръчка за ремонт на тротоарите бе спечелена от „Диана 7” ООД на Георги Шимбов. През юни 2018 г. срещу сумата от 880 016,59 лв. с ДДС той взе ремонтните дейности за 3-годишен период. Поръчката през 2018 г. бе за разрушаване на 26 038 кв.м счупени плочки.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Не ми показвайте плочките в центъра, те са резултат от краденето на Камбата и сие и ги сменят с все по-некачествени всяка година. Кажете кога ще сменят плочките по тротоарите извън центъра, които дори в широкия център – “Запад”, не са сменяни, издути от корените на дърветата тротоари, по които не може да се мине?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *