Н. Калистрин развя знамето на Банско на връх Гранд Сасо в Италия

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия. Там от 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning, съобщиха от Общинската администрация в Банско.

Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място от общо 50 участници.

Той е един от тримата български състезатели /сн. 1/в дисциплината “Вертикален километър” наред с Радостина Балова от Златица и Ахмед Ахмед от Цар Калоян, като Калистрин е с най-добър резултат.

Състезанието се проведе в района на курортното село Фонте Черето, в подножието на планината Гранд Сасо.

В телефонен разговор след финала Ники сподели впечатленията си: “Трасето беше много хубаво, дълго 3.5 км с 1000 метра денивелация. Пътеката позволяваше висока скорост на движение, доста по-лесна от тази към Кутело и Вихрен. Времето в началото беше слънчево и много горещо, но към края, когато стартирахме с Ахмед, рязко се промени. Валя дъжд и излезе вятър, но това разхлади обстановката и даде възможност за по-добро бягане”.

Във втората дисциплина – SkyRace, 22 км с 2200 метра денивелация, при отлични метеорологични условия взеха участие само Радостина Балова, която се класира девета, и Ахмед Ахмед с тридесет и четвърто място, а рекордът на трасето постави Испания с време 34.50 мин.

Никола Калистрин с гордост развя флага на Банско /с. 2/, подарен му лично от кмета на общината Георги Икономов дни преди заминаването за Италия /сн. 3/.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *