Обвинената в кибертероризъм фирма хакнала 500 000 имейла на известна българска поща

“Над 500 000 имейл адреса на известна българска онлайн поща са били хакнати”, заяви в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев. Това е установено днес, а данните са от разкриптираните компютри от фирмата „Тад Груп”, обвинена в кибертероризъм. 

„Факт е, че тази база данни е хакната, факт е, че там е извършено търсене, факт е че са отваряни пощи на определени хора”, коментира Гешев, без да уточни кои са потърпевшите.

На тримата са наложени забрани да напускат страната. Има голяма вероятност Тодоров, който е извън България, да бъде обявен  за международно издирване. “Решението ще вземат наблюдаващите прокурори, каза още Гешев.

Търговският  директор и собственикът на „Тад Груп” са привлечени под отговорност като подбудители. По думите на Гешев всеки, който е бил служител на фирмата през последните две години, ще бъде разпитан. Зам.-главният прокурор потвърди, че всички служители са подали молби за напускане.

“Имаме основателни съмнения, които ще проверим, че това е едно целенасочено действие спрямо държавата, ще проверим дали тези лица не са получили някакво възнаграждение, затова сме възложили данъчни ревизии”, добави Иван Гешев. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *