Обвиненият за банковия обир в Дупница: Не съм мислил за последствията, беше глупаво действие, имам тежки кредити

Крум Йорданов, мъжът, който обра в четвъртък банка в Дупница, е 40-годишен, неосъждан, психолог по образование. Живее на семейни начала с жена, от която има две малолетни деца, стана ясно на днешното заседание. Йордан е работил 19 години в системата на МВР, по неофициална информация – към КАТ-София.

„Беше импулсивно и глупаво действие. Изпаднал съм в изключително затруднено положение, което не пожелавам и на най-големия си враг. Не помня много от случилото се, не зная къде съм хвърлил пистолета. Показах на полицаите къде съм оставил парите“, каза днес пред съда Йорданов.

Действията бяха напълно неосъзнати. Нямах дори ръкавици на ръцете, ползвах собственото си оръжие. Не съм мислил въобще за последствията. Две-три години съм на лекарства, имам тежки кредитижена ми – също. Ако остана под домашен арест, поне ще мога да гледам децата, докато жена ми ходи на работа, защото нямаме една стотинка“, каза пред съда Йорданов.

Предвид обаче високата обществена опасност и дързостта, с което е извършено престъплението, съдът постанови постоянното задържане на Йорданов под стража. Решението на съда може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред САС.

Според НК, предвиденото наказание за това престъпление е от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът би могъл да наложи и наказание за конфискация на до една втора от имуществото на извършителя.

Грабежът беше извършен на 17 юни, малко след 14.00 ч. от банков офис в центъра на Дупница. Мъжът беше заключен от касиерката в касовото помещение, но след стрелба с личния си пистолет, успя да се измъкне и избяга. Час и половина по-късно беше задържан.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *