Обвиненият за убийството в Борисовата градина студент в ЮЗУ остава в ареста

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 19-годишния Йоан Матев, обвинен в убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 г.

Срещу Матев има няколко много силни доказателства. Най-важното е експертизата на мобилните телефони, които са били в този момент в парка. Тя показва, че в момента на убийството телефонът на Йоан е бил точно до пейката, на която е извършено престъплението. Освен това братът на заподозрения – Марсел, е споделил с разследващите органи, че Йоан му е разказал, че е намушкал дете в Борисовата градина.

В мотивите си да поиска най-тежката мярка за неотклонение държавното обвинение посочи, че има опасност Йоан да се укрие, защото адресът му по лична карта е различен от този, на който той е бил немарен. Освен това деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност той да извърши ново престъпление.

Йоан Матев

Прокуратурата отчете, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се в Борисовата градина.

Защитата заяви, че данните по делото се отнасят само до придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

По повод показанията на Марсел Матов защитата подчерта, че той само повърхностно е посочил, че Йоан му е разказал за проблем и допусната грешка.

Според адвокатите се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител е Йоан Матев, съобщава btv.

Защитата заяви, че няма опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие, тъй като досега не го е направил и не е пречил на разследването.

Самият Йоан Матев също заяви, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си, да работи и да е със семейството си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *