Обвиниха за инцидента в „Ечемишка” Георги Златев, бивш директор в АПИ

Георги Златев, бивш директор в Агенция пътна инфраструктура (АПИ), отговарящ за поддържане на пътната инфраструктура, е привлечен от прокуратурата като обвиняем за трагичния инцидент в тунел “Ечемишка”. Мярката му е подписка, съобщава bTV.

На 5 февруари осветително тяло падна върху движеща се кола и уби жена. Последваха уволнения в АПИ и един от отстранените беше Златев.

От длъжност бяха освободени и председателят на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма „Автомагистрали” ЕАД Парашкев Кръстев, и директорът на областното пътно управление в София и началникът на “Пътна служба „Хемус”.

Георги Златев е първият обвиняем. Днес той дава обяснения в прокуратурата, съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура – София Наталия Николова.

Обвинението е по чл. 121, ал. 1 от НК – поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – източник на повишена опасност, свързана с ремонт и поддръжка на пътно съоръжение – тунел.

Към АПИ от фирма „Автомагистрали” са изпратени за установена опасност общо три доклада. Два от тях през 2015 година и един през 2016 година.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *