Обвиниха 16-годишен за опит за убийство при сбиване на футболни агитки

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетен за опит за умишлено убийство при масов бой в с.Боянци, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Спрямо Н.Т., на 16 г. е повдигнато обвинение за това, че на 28 юли 2020 г., в с. Боянци, обл.Пловдив, като непълнолетен е направил опит умишлено да умъртви А. Б., на 49 г., като му е нанесъл удар със сабя в областта на главата и му причинил нараняване, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота. На 28 юли миналата година в с.Боянци две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и други предмети. Поводът бил разчистване на сметки след скандал между двама мъже от квартала, които предишния ден стигнали до бой по време на футболен мач.

Пострадалият А.Б. се опитал да разтървава участниците в масовото сбиване. В суматохата е ударен с дървен кол в рамото от друг мъж, докато двамата дърпали дървения прът, към гърба на пострадалия се приближил обвиняемият Н.Т., който ударил по главата А. Б. със сабя.

Пострадалият паднал на земята, а от главата му потекла кръв. Обвиняемият се уплашил и избягал към дома на баба си, където скрил сабята. Боят между групите бил преустановен и е подаден сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на Спешна помощ откарал пострадалия в болница в Пловдив. Там претърпял операция и лекарите спасили живота му.

Непълнолетният обвиняем Н.Т. е с мярка за неотклонение “Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая”. Наказанието, предвидено по горепосоченото обвинение, след редукцията за непълнолетни, е до 5 години “лишаване от свобода”. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *